29-7: naar Oetz


Zondag: de dag begon geheel bewolkt en om een uur of 9 stortregende het weer. Gisteravond de weersvooruitzichten goed bestudeerd: weeronline.nl voor de plaatsen Imst, Solden, Bolzano. Hoe zuidelijker hoe hoger de rapportcijfers. In Imst zaten heekl wat vijven vanwege heel veel regen: onder andere 18 mm, 11 mm per dag.

Het ötzdal leek ons leuker dan het pitzdal, ook kennen we dit nog niet. We gingen met de trein(ritje van 10 minuten) en nog een bus (7 minuten) naar een infopoint onder Oetz. We waren er iets te vroeg, maar na een kwartier  was er nog niemand. Maarten zag dat we voor persoonlijk advies naar Oetz centrum moesten.

3 km lopen. We probeerden nog te liften, maar zonder resultaat. Gelukkig was het weer opgeknapt en liepen we eigenlijk heerlijk in de zon.

Voor 50 euro per nacht konden we een appartement met keukentje en terras krijgen in Obergurgl. Vlak bij de bushalte en tegenover een baan. Daarbij kregen we in dit appartement ook de Otztal kaart gratis: een toeristenkaart met gratisa toegang tot alle bussen en ook heel veel bergbanen en zwembaden en nog wat attracties.

We kozen hiervoor en pakten 's avonds onze spullen al in.