4-8 Timmelsjoch

Ook vandaag "instabiel" weer. We gingen met de bus van 09.21 naar Overgurgl en stapten over op de bus naar Timmelsjoch, de grensplaats met Italie.
Vandaar zouden we lopen naar Moos.
Echter, je kon boven geen hand voor ogen zien. We probeerden het wel, maar keerden terug. Te gevaarlijk.Later bleek dat we  beiden op zoek waren naar het gemarkeerde pad van de E5 (Europese lange afstandswandeling nummer 5), maar die bevond zich niet waar we liepen. Er waren allerlei paadjes, Maarten vond andere dan ik, maar ik zag hem bijna niet meer. We waren het snel eens en keerden terug naar de hut/café op de pas. Kopje capuccino en milchcafé om even warm te worden en even de ergste mist te laten optrekken.
Daar spraken we weer 2 Belgen, die ons nog wat tips vor andere wandelingen gaven en zij raadden ons aan om gewoon te gaan lopen, je liep e vanzelf dan wel uit de mist.
De hut-eigenaar legde ons uit waar het pad liep, dat was welkome informatie!
En zo begonnen we en inderdad, de mist klaarde op. Het werd weer een mooie wandeling. Pas in Moos, onze eindbestemming, begon het hard te regenen en en beetje te onweren. We hadden nog anderhalf uur over. Daarin bekeken we een expositie over de 7 natuurgebieden in de Italiaanse Alpen, waaronder het Texel gebied, waar we vandaag doorheen liepen.
Opeen terras namen we een kopje chocolademelk (Karla) en latte macchiato (Maarten) en lazen wat in onze boeken. Ten weer terug met de bus van 16.40. Om half 7 waren we thuis.