Overzichtskaart

Ruim 2 weken verbleven we respectievelijk in Imst en in Obergurgl. Vanuit beide plaatsen maakten we mooie en hoge wandelingen. 
We reisden vanuit Nederland naar Imst met de trein. Meestal gebruikten we de bus om ergens te komen. Een enkele keer liftten we omdat de bus niet kwam. 
We ontdekten dat de informatie in de busboekjes correct is (let wel op het juiste jaartal op het boekje!); de informatie in de bushalte was niet altijd juist.
Op heel veel toeristische plaatsen staan inmiddels bij de haltes electronische borden, die op de minuut aangeven hoe laat de bus komt. De bussen blijven geregeld staan om zo punctueel mogelijk te kunnen rijden.

Hieronder een overzicht:
geel= busrit
rood= treinrit
grijs = kabelbaan
andere kleur: wandeling. Klik ergens op het streepje en er opent zich een popupje met de beschrijving van de wandeling. Klik daarna op de Terug-knop van de browser, anders opent de website zich weer in de website... Dit laatste gebeurt niet als je de kaart schermvullend bekijkt
Je kan ook inzoomen door met links te klikken in de kaart.
En probeer ook eens de Earth weergave, dan zie je het 3d.

Handige kaarten:
http://nl.bergfex.com/obergurgl-hochgurgl/webcams/c994/ Klik op Vollbild
Vink in de kolom links Wandeltochten aan, en zet de andere standaard vinkjes desgewenst uit (skigebied, langlaufen, accomodatie)
Freizeitpass Pitztal

Kosten per persoon: 153,50 voor een retour per trein Nijmegen-Imst; onderdak: 430; rest: 203 (veel zelf gekookt); totaal 786 euro 

Het weer was vrij slecht in de eerste week, en instabiel in de 2e week. De laatste dag was mooi en stabiel. Maar we hadden het slechter kunnen treffen. Op slechts 70 km afstand in Afens vonden op 5 augustus aardverschuivingen en overstromingen plaats door de vele regen en onweer; de Brennerpas raakte ook overstroomd en zou pas na 2 weken open gaan.  Bij ieder nieuwsbericht werd gezegd dat ieder drup regen er eén teveel was.
Zie dit berichtje uit de lokale krant. "Er is een toename van gebeurtenissen door extreem weer, dit vraagt om een lawinewaarschuwingsdienst, zoals die er ook in de winter al is".