27-7: Mittelberg - Braunschweigerhutte

Met de bus vanaf het station Imst Pitztal naar Mittelberg (1736 m) , gelegen in het Pitztal.
Tijdens deze busrit van een uur raakten we in gesprek met een Antwerpse dame, die zeer goed Duits sprak en onze vragen eerst in het Duits beantwoordde.
Ze bleek het gebied al goed te kennen en  had met de Freizeitpass al een aantal gratis dagexcursies onder leiding van een gids gedaan. Die pas kreeg zij gratis omdat ze in het gebied logeerde.
Later hoorden we dat het Otztal ook zo'n pas heeft, maar alleen geldig voor dat dal. En Imst werkt met Gästekaarten. In Imst vertelden ze ons daar echter niets over, noch bij het toerisme buro noch op het treinstation. Volgens onze herbergier uit angst dat toeristen dan naar dat andere gebied gaan.

We vroegen de Antwerpse om advies bij de keuze tussen: een wandeling naar de Braunschweigerhutte (2759 m) of met de gletscherexpres naar boven en de gletscher bekijken. Ze raadde heel beslist de Brauschweigerhutte aan, omdat dat een wandeling betrof. Weliswaar een heel pittige. Na de rit met de gletscherexpress kon je niet veel wandelen.

Dat deden we dus. Heen over de noodweg, terug een eigenlijk veel leuker pad, de E5. 1000 meter klimmen en weer dalen. Met een schitterend uitzicht over 2 gletschers als beloning en Johannisbeer saft met water op het terras van de hut.

Ik was kapot toen ik beneden was. We hadden flink doorgelopen in de hoop de bus van half 5 nog te halen. Die haalden we echt niet en namen beneden op het terras weer een Johannisbeer. Om 6 uur ging de bus weer terug.

En om half 8 maakten we weer een lekker maaltje. Dit keer met een leuke nieuwe tafelgast uit Amsterdam die na haar bachelor wiskunde een master forensische wetenschappen oid deed en nu een baan heeft bij het NFI (ned forensisch instituut) en onderzoek doet naar vingerafdrukken. Haar ouders hebben een groentezaak bij het stadionplein.

Hier een Nederlandstalige beschrijving van iemand anders, duur: 6 uur.