25-7 Imst, Rosengartenschlucht

Eerst het dorp in, langs een drukke verkeersweg. Het toerismebureau bevindt zich helemaal het andere uiteinde, wel een half uur lopen.
Daar allerlei folders meegekregen. Voor 1,90 een mooie 1:25.000 wandelkaart, diverse bustijden-brochures, nog een folder over de rodelbaan, een folder om de natuur te leren kennen, een globale toeristische kaart van alleen het Imst dal.

We liepen de Rosengartenschlucht. Deze begint in het dorp en loopt dan 3 km naar boven, Hoch Imst. Mooi kaartje
We zaten net te genieten van een heerlijke capuccino met nog warm, zelfgemaakte appelgebak, gebakken door Oostenrijkse die nog wat Nederlands sprak.Ze had na de oorlog 18 maanden in Nederland gewerkt. Vanwege heimwee ging ze terug naar Oostenrijk. Hoe oud moet ze geweest zijn? We hadden de indruk dat ze toen 18 was, maar de oorlog is al 67 jaar geleden. Misschien was ze toen 10 en nu 77?

Tijdens het kopje koffie begon het te plenzen en het duurde en duurde. We namen er de tijd voor om  alle kaarten en busboekjes te bestuderen en bedachten al wat plannen.

Toen het leek op te klaren, vertrokken we, we namen de stoeltjeslift naar het middenstation. Daar uitgestapt begon het  na 5 minuten het weer en net zo heftig te regenen. Gelukkig was ook hier een café; we namen en soep en wachtten ook hier geruime tijd.

Toch maar naar buiten gegaan; de regen leek niet meer op te houden en we moesten toch naar huis; dan maar nat.. Tot onze verrassing klaarde het na een minuut of 10 op en toen bleef het droog.
Onze les wel geleerd: altijd goede regenkleding mee! Nu had ik wel een windjack bij me, maar die hield deze heftige regen niet tegen.