28-7 Anhalter hutte

Weer met de (gratis bus) naar Hahntenjoch: nu met bestemming Anhalter hütte.

De weersvoorspelling was voor de ochtend goed, in de middag zou het gaan regenen. Dit keer waren we goed voorbereid.

Het liep lekker tot de pas. Op dat punt was het mogelijk een top te beklimmen. Maarten deed dat en zag bovernop al het slechte weer aankomen.

Ik liep een stukje richting hut, dat was nog 20 minuten lopen. Ging op een mooi plekje wat lezen in de e-reader (Bernhard, biografie van Annejet van der Zijl) en liep daarna vast iets richtig hut. Tot ik na een half uurtje zag dat het leek te hozen twee dalen verder en besloot terug te lopen.
We kwamen gelijk aan op de pas en waren het eens: terug naar het dal, dan maar geen koffie.
Na een kwartier begon het enorm te regenen. Maar met regenpakken aan was het goed te doen, alleen liepen we wat voorzichtiger op stenen; die waren nu glad geworden, Beneden in het dal begon het te bliksemen en onweren. Gelukkig waren we toen bij de koffiekraam. De eigenaresse was net aan het opruimen. We mochten met haar meerijden naar Imst.
Onderweg hoorden we nog van haar dat ze expres snel had opgepakt. bij dit type weer, met enorme regen in korte tijd, wordt de weg automatisch afgesloten, vanwege het gevaar van vallend gesteente. Ze zou dan 100 km moeten omrijden en de Felsenpas nemen. Onze bus (van half 4) zou dan ook niet rijden. We waren nog blijer dat we mee konden rijden.
Maarten informeerde nog naar zwembaden en ze reed om om ons het Freizeit gebied aan te wijzen. Daarna had ze ons graga nog thuis gebracht in de Romedihof, maar ik zei dat ik nog liever naar het shopping centre zou gaan. Dat we eventueel de bus zouden nemen. Mijn pijnlijke voete van vrijdag hadden me op het idee gebracht dat het aan mijn al wat oude schoenen kon liggen.
Ze bracht ons in het shopping centrum! Daar eerst koffie gedronken en regen kleding uitgedaan. Het was al 2 uur en we hadden honger. Daarna in een Dervis sport zaak voor 119 euro bergschoenen gekocht. 20% afgeprijsd. Normaal 159. En ook een rugzak, die een stukje groter was dan mijn kleintje. 31 liter in plaats van 20 geloof ik.
Toen nog veel boodschappen gedaan bij de Billa en met de bus terug naar de romedihof.